Tarihçe

TARİHÇE

 .

Okulumuzun adı 25.10.2016 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 25.10.2016 tarih ve 39881585/105.03.E.11933162 sayılı oluru ile gereğince 15 Temmuz şehidimizin anısını  yaşatmak için Erenköy İlkokulu'nun ismi Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu olarak değişmiştir.

Mili Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu bünyesinde anasınıfı olarak eğitim öğretime devam eden okulumuz 2022 yılında Anaokuluna dönüştürülmüş ve Erenköy Şehit Orhun Göytan Anaokulu ismini almıştır.

ŞEHİT ORHUN GÖYTAN

ÖZGEÇMİŞİ

12 Mart 1980'de Erenköy'de doğmuş, İlk ve Ortaokulu  Yakacık Ortadoğu Özel Okulu'nda bitirmiştir. Lise öğrenimini Acıbadem İstek Vakfında yapmış, bu arada da sporla ilgilenip Fenerbahçe Basketbol B Takımına kadar yükselmiştir. Üniversite eğitimine Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği İngilizce Bölümünde başlamış 3 dönemde bitirmiştir. Ancak hayalinde Ekonomi Mühendisliği olduğundan tahsilini yarıda bırakarak hayalini gerçekleştirmek üzere yurt dışında  tahsilini devam ettirmeye karar vermiştir.

            Malta Üniversitesi Ekonomi Mühendisliği'nden mezun olarak Türkiye'ye dönmüş, abisi ile birlikte ticarete atılarak gemi acenteliği üzerine çalışmaya başlamıştır. 1,96 cm boyunda 130 kg. ağırlığında olan Orhun GÖYTAN, babasının söylediği gibi "Dev Oğlumuz" maalesef 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünde Acıbadem Telekom'un önünde hain Yüzbaşı Mehmet KARABEKİR ve 9 hain erin çapraz ateşi ile ağabeyi yaralı, Orhun Göytan tam 11 kurşunla şehit edilmiştir. Görgü tanıklarının ifadelerine göre son sözü " Biz Türk'üz neden ateş ediyorsunuz" diye bağırmak olmuştur.

Şehit Orhun Göytan ve Tüm Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun!




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi